Greece

Грција гради бетонски ѕидови со бодликава жица на северната граница со Турција! Дали мигрантите тргнуваат кон Македонија!?

Грција ќе продолжи да ја проширува оградата на северната граница со Турција, која беше поставена во 2012 година со цел…

Ердоган продолжува да прави тензии и да се кара со сите! Нова силна провокација од “Султанот”!

Турција издаде ново меѓународно предупредување за сеизмички истражувања во источниот Медитеран од 18-ти август до 15-ти септември во услови .... 

Зошто врие во Источен Медитеран, зошто цело НАТО е кренато на нозе и зошто Грција и Турција се на чекор до војна?

Грција и Турција продолжуваат да демонстрираат сила. Членките на НАТО се обидуваат меѓусебно да се заплашуваат со своите морнарици, а…

Лошо за Македонија: Големо враќање на Франција на Блискиот исток и во Медитеранот со поддршка на Грција!

Изјавата на францускиот претседател Емануел Макрон, дека неговата земја ќе го зголеми военото присуство во источниот Медитеран, е продолжение ....