Lukashenko

Лукашенко: Ситуацијата на нашата западната граница е иста како во СССР пред почетокот на Втората светска војна!

Белорускиот претседател Александар Лукашенко вели дека сегашната состојба на западната граница на земјата потсетува на ситуацијата во .... 

Лукашенко му одговори на Макрон: А јас да посредувам во преговорите со „жолтите елеци“ во Франција!?

Претседателот на Белорусија, Александар Лукашенко, одговори со контра предлог на предлогот на францускиот лидер, Емануел Макрон, да посредува .... 

Како ЕУ и длабоката држава од Минск и Белорусија прават нова Украина. Детали како се спроведува целото сценарио!

Ако во Белорусија не се работеше за спроведување на обоена револуција, ниту францускиот претседател Емануел Макрон, ниту неговите колеги ....