Turkey

Грција гради бетонски ѕидови со бодликава жица на северната граница со Турција! Дали мигрантите тргнуваат кон Македонија!?

Грција ќе продолжи да ја проширува оградата на северната граница со Турција, која беше поставена во 2012 година со цел…

И покрај заканите од Америка, Русија и Турција потпишаа договор за испорака на вториот полк од против ракетниот систем С-400!

Потпишан е договор со Турција за испорака на вториот полк на системот за воздушна одбрана С-400 и страните ги разгледуваат…

Ердоган продолжува да прави тензии и да се кара со сите! Нова силна провокација од “Султанот”!

Турција издаде ново меѓународно предупредување за сеизмички истражувања во источниот Медитеран од 18-ти август до 15-ти септември во услови .... 

Зошто врие во Источен Медитеран, зошто цело НАТО е кренато на нозе и зошто Грција и Турција се на чекор до војна?

Грција и Турција продолжуваат да демонстрираат сила. Членките на НАТО се обидуваат меѓусебно да се заплашуваат со своите морнарици, а…